BEŞİKTAŞ BİR GERİLLANIN HAYATA İTİRAZIDIR.SUSARSA ÇATIŞMA,KONUŞURSA SAVAŞ,YAZARSA DESTAN,SEVERSE DEVRİM OLUR

SİNCE 1903


29 Kasım 2007

Rüştü Devler Ligi'nde ilk kez

Sezon başında Fenerbahçe'den transfer olan milli kaleci Rüştü Reçber, Marsilya karşısında siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon, daha önceki ilk 4 maçında kaleyi Hakan Arıkan korumuştu.

Diğer yandan, Baki Mercimek de kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maça çıktı.

Bu arada, sakatlıkları süren Gökhan, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Serdar Kurtuluş ve İbrahim Kaş ise maç kadrosunda yer almadı.

Öte yandan karşılaşmada başına darbe alan Cisse, 20. dakikada yerini Koray’a bıraktı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki son sınavında deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 gibi tarihi bir skorla yenilmesine rağmen, Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını Olympique Marsilya karşısında yalnız bırakmadı.

BJK İnönü Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesinde oyunculara sevgi gösterilerinde bulunurken, birer birer tribünlerin önüne çağırarak moral verdi.

RICARDINHO İLK 11'DE
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Olympique Marsilya karşısında Brezilyalı futbolcu Ricardinho'ya ilk 11'de görev verdi.

Siyah-beyazlıların Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yaptığı son maçın ilk 11'inde 2 değişikliğe giden genç teknik adam, Koray'ın yerine, ligde cezalı olan İbrahim Toraman'a görev verirken, Higuain'in yerine de Ricardinho'yu oynattı.

Ricardinho, Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Marsilya ile deplasmanda yaptığı ilk maçta sakatlanarak oyun dışında kalmış, Porto ve Liverpool ile İstanbul'da yapılan maçlarda görev almamıştı. Deneyimli futbolcu, Liverpool ile deplasmanda yapılan son maçta ise sonradan oyuna dahil olmuştu.

DEMİRÖREN TRİBÜNDE
Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği hak mahrumiyeti cezası nedeniyle takımının Turkcell Süper Lig'deki son maçlarını statta izleyemeyen Demirören, protokol tribünündeki yerini aldı.

FRANSIZ TARAFTARLAR BEŞİKTAŞLILARI KIZDIRDI
Takımlarını desteklemek için İstanbul'a gelen Olympique Marsilyalı taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarlara maç öncesinde 8-0'lık tarihi Liverpool hezimetini hatırlatarak, sataştı.

Eski açık tribünde kendilerine ayrılan yerde bulunan yaklaşık 250 Fransız taraftar, Beşiktaşlı taraftarlara yönelik ''Liverpool'' diye tempo tutup, parmaklarıyla 8 işareti yapınca, siyah-beyazlılar da ''Olympique Lyon'' diye karşılık verdi.

Öte yandan, karşılaşmada 40'ı yabancı olmak üzere 200'e yakın gazeteci görev yaptı.

Marsilya'yı 2-1 devirdik ! !

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Marsilya’yı sahasında 2-1 yendi. Puanını 6’ya çıkaran siyah-beyazlılar, gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.



Anadolu Ajansı Güncelleme: 02:22 TSİ 29 Kasım 2007 Perşembe


Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki 5. maçında Marsilya'yı 2-1 mağlup etti.

Tello ve Bobo'nun golleriyle galibiyete ulaşan siyah-beyazlılar, puanını 6'ya taşıyarak gruptan çıkma iddiasını sürdürdü. A Grubu'nda oynanan diğer maçta Liverpool sahasında Porto'yu 4-1 mağlup etti.

Beşiktaş, son maçında deplasmanda karşılaşacağı Porto'yu yenerse bir üst tura yükselecek. Son maçlar öncesi Porto, 8 puanla liderliğini korudu. 7'şer puana sahip takımlardan Liverpool ikinci, Marsliya üçüncü, Beşiktaş ise 6 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Beşiktaş, Marsilya karşılaşmasına istekli ve atak başladı. Özellikle sol kanadı iyi kullanan siyah-beyazlılar Tello ve İbrahim Üzülmez'in ortalarıyla etkili olmaya çalıştı. Fransız ekibi, kontrataklarla gollük pozisyonlar çıkarmaya çalıştı.

Topa daha çok sahip olan ve rakip kalede etkili olan Beşiktaş aradığı gole 26. dakikada Tello ile ulaştı. Delgado'nun düşürülmesi sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tello, güzel bir vuruşla siyah-beyazlıları öne geçirdi. Devre bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya ise Marsilya daha etkili başladı. Olympique Marsilya, ikinci yarıdaki baskısının sonucunu 65. dakikada Taiwo'nun uzak mesafeden attığı golle aldı ve 1-1 beraberliği sağladı.

Beşiktaş, kalesinde gördüğü golün ardından üstünlük için oyunu rakip sahaya yığmaya başladı. Olympique Marsilya, baskılı oyunuyla siyah-beyazlı ekibin etkili olmasını engelledi.

Savunmada ve hücumda çok pas hatası yapan ev sahibi ekip, kötü oyununa rağmen Bobo'nun ayağından galibiyet golünü bulmasını bildi. 88. dakikada ceza sahası için giren Bobo, sağ çaprazdan vurduğu şutla takımını galibiyete taşıyan golü kaydetti.




MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Tello'nun sol çaprazdan sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti.

20. dakikada Nasri'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Cana, meşin yuvarlağı kafayla altıpasa indirdi. Topla buluşan Rodriguez'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

24. dakikada Serdar'ın bıraktığı topu sol çaprazda yakalayan Ricardinho, ceza alanı içine girer girmez sert vurdu, ancak meşin yuvarlak kalecide kaldı.

26. dakikada Delgado'nun sağ çaprazda ceza alanı önünde düşürülmesi sonrası Beşiktaş, serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Tello, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan filelere gönderdi: 1-0

28. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı korner atışında, altıpasta topla buluşan Rodriguez'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada Zubar'ın uzak mesafeden sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

35. dakikada Koray'ın hatası sonrası ceza alanı önünde topla buluşan Valbuena'nın sert şutunda, top ceza alanı içindeki Ali Tandoğan'a çarptı. Rüştü'yü geçen meşin yuvarlak kornere gitti.

41. dakikada Delgado'nun ara pasıyla ceza alanı içinde son çizgide topla buluşan İbrahim Üzülmez, meşin yuvarlağı altıpasa bıraktı. Serdar Özkan topa etkisiz vurunca, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

44. dakikada Delgado'nun soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topla buluşan İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45. dakikada ceza yayı içinde topla buluşan Cisse'nin şutunda, Koray Avcı'dan seken top yandan kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş, 1-0 önde kapadı.

60. dakikada Ricardinho'nun geriye hatalı bıraktığı topu alan Niang, sağ çaprazdan topu bir süre sürdükten sonra sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

65. dakikada Marsilya'nın sağdan kullandığı korner atışında savunmadan seken top ceza alanı dışına çıktı. Topla buluşan Taiwo'nun sert şutunda top filelere gitti ve Olympique Marsilya 1-1 beraberliği sağladı.

70. dakikada Niang'ın ara pasında, ceza alanı içinde topla buluşan Cisse'nin sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

87. dakikada Valbuena'nın pasında topla buluşan Cisse, Baki'nin düşmesi sonrası pozisyon buldu, ancak bu futbolcunun şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.

88. dakikada Delgado'nun pasında, sağ kanatta topla buluşan Bobo, sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez sert vurdu, meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş 2-1 öne geçti.

Siyah-beyazlı ekip, bu golle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

14 Kasım 2007

Divan Kurulu Pazar günü

Beşiktaş Kulübü’nde Divan Kurulu 3. olağan toplantısı 18 Kasım Pazar günü yapılacak.
Ceylan Intercontinental Oteli Dolmabahçe Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıda, yönetim kurulu, çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapacak ve denetleme kurulu raporu okunacak.
Toplantıda ayrıca, 25 ve 50 yılını doldurmuş üyelere rozet ve mazbataları verilecek.

Toraman taraftara seslendi



Sivasspor karşılaşmasında kırmızı kart gören ve iki maç ceza alması beklenen Beşiktaş’ın yıldızı İbrahim Toraman, ilginç açıklamalar yaptı. Tribünlerin tepkisini haklı bulan Toraman, “Taraftarı anlıyoruz. Sonuna kadar haklılar. Ama unutmasınlar ki bizler de en az onlar kadar üzülüyoruz. Beşiktaş bizim hayatımız, en az onlar kadar Beşiktaşlıyız. Bu kulübün ekmeğini yiyoruz, ihanet etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

‘7-8 puan kayıp’

8-0’lık Liverpool yenilgisinin ardından psikolojik destek aldıklarını dile getiren başarılı savunma oyuncusu, “Elimizden geleni yapıyoruz. Liverpool yenilgisi dışında puan kaybı yaşadığımız maçlarda kötü futbol oynadığımızı düşünmüyorum. Hakem hataları olmasa, şu anda lider bile olabilirdik. Bazı yanlış kararlar verilebilir ancak arkamıza dönüp baktığımızda 7-8 puan kayıp var. Sadece adalet istiyoruz” diye isyan etti.

BJK Yönetim Kurulumuz’dan Açıklama



Son zamanlarda Kulübümüz ve Futbol Takımımız ile ilgili gelişmeler üzerine Yönetim Kurulumuz’un açıklamasıdır :

Futbol Takımımız’ın son dönemde aldığı sonuçlar ve uğradığı haksızlıklar nedeniyle, Camiamız’da istenmeyen olumsuz bir ortam oluşturulmuştur.
Ocak 2007’de göreve gelen bizler taşın altına elimizi koyarken, o gün meydan herkese açıkken kenardan izlemeyi tercih edenler, bugün Beşiktaş’ın menfaatleri için bizlere destek olacaklarına, yangına körükle gidiyorlar. Bizler, Beşiktaş’ı yarı yolda bırakmayacağız. Çünkü Beşiktaş’ın en büyük organı, “YÜCE GENEL KURUL” Başkanlık ve Yönetim görevini bize vermiştir. Beşiktaş’ı yürekten seven bizler görevimizin başındayız.

Fenerbahçe maçından sonra, ‘İzleyen lig maçına PAF takımla çıkacağız’ açıklamamız da üst üste uğradığımız haksızlıklara samimi bir tepkimiz ve isyanımızdır. O günün psikolojisinde bu kararımız da kesindi; ancak Camiamız’ın önemli kesimlerinden gelen, konuyu sağduyu ile bir kez daha değerlendirmemiz talebi üzerine zararın yine Beşiktaş’a olacağı düşüncesi ve Liverpool karşısında alınan acı skorun ardından, sorumluluğu üstlenen teknik kadronun ve futbolcularımızın Sivasspor karşısında sahaya çıkma arzuları ve yoğun istekleri üzerine, PAF takımı ile oynama kararımızı değiştirdik. Bizim bu yaşanan haksızlıklara isyanımızı belirtirken, itiraz yollarımızın kapalı olması neticesinde gelinen son noktadaki bu samimi tepkimizin dahi, ağır eleştirilere konu edilmesini maksatlı buluyoruz.

TFF Başkanvekili’nin istifasını isterken, Başkanvekili’nin şahsına ya da kişiliğine karşı bir tavrımız olduğu için değil, Beşiktaş menfaatlerini korumak adına hareket ettik. Defalarca söylediğimiz gibi, biz Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ayrıcalık değil, adalet istedik. Bize karşı yapılan ve rakiplerimizin avantajları göz önüne alındığında önemli puanlar kaybetmemize neden olan hakem hatalarının son bulmasını, hakemlerin maçlarımızı adil yönetmesini ve hiçbir takıma ayrıcalık tanınmamasını istedik.

Hiç kimse bizlerin Beşiktaşlılığını sınayamaz. Yaşadığımız bariz ve neticeye tesir eden hakem hataları sonucu uğradığımız haksızlıklar ve Takımımız’ın aldığı sonuçlar herkesten çok bizleri üzmektedir.

Camiamız’ın hakkını korumak amacıyla PAF Takım’la maça çıkma kararımız hatalı bile olsa, yaşadığımız haksızlıklara bir tepkiydi. Sivasspor maçı gibi liderliğe ve belki de şampiyonluğa etki edecek bir maçta Takımımız galip iken olumsuz tezahüratta bulunan bazı tribün bölümlerinin görüntüsü, kötü günlerden medet umanları, kaos yaratmak isteyenleri ve art niyetlileri cesaretlendirirken, bizleri ve tüm Beşiktaş Camiası’nı yaralamıştır. Tribün kültürümüze ve Beşiktaşlılık duruşumuza yakışmayan bu durumun Beşiktaş’a da hiçbir faydası olmamıştır.
Futbol Takımımız’ın birkaç kötü neticesi sonucunda başkanlar gidecek, yönetimler değişecek ve bu da Beşiktaş’ta bir yol haline gelecekse, bu durumdan Beşiktaş zarar görecektir. Herkesin bu olguyu son derece dikkatle algılamasını bekliyoruz.

Elbette zaman zaman, iyi niyetli ve tamamen Beşiktaş’ın menfaatini düşünerek aldığımız ve o an için doğru olduğuna inandığımız acele kararlarımız da olmuştur. Bunların hepsinden gerekli dersleri çıkartıyoruz.

Kimse unutmasın ki bu Camia; Başkanı, Yönetimi, Teknik ve İdari Kadrosu, futbolcusu ve muhteşem taraftarıyla 24 Ekim 2007 tarihinde oynanan Liverpool maçında, Türkiye’nin sesi olup dünyada gündem yaratmıştır. Camia’nın birlik ve beraberliğinin oluşması durumunda, Beşiktaş’ın gerçek gücü ortaya çıkacaktır.

Biz Beşiktaş’ın geleneklerini kendimize rehber edinip, gücümüzü Beşiktaşlılık ilkelerinden alıyoruz. 104 yıllık Camiamız’a yapılan bu olumsuz davranışların sonuçsuz kalacağını, bu davranışlara karşı BJK Yönetim Kurulu ve Camiası olarak göğsümüzü her zaman siper edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Beşiktaşımızın Masaüstü Resimleri (Beşiktaş Wallpapers)





13 Kasım 2007

Canlı Dinleyin !!

Maçları Canlı Dinlemek İçin BURAYA Tıklayın !!!

2007 / 2008 Turkcell Super Lig Fikstürü


1.Hafta Maçları
10.08.2007
Büyükşehir Bld. - Fenerbahçe
2 - 0
11.08.2007
Ankaraspor - Ankaragücü
1 - 2
11.08.2007
Beşiktaş - Konya
1 - 0
12.08.2007
Trabzon - Sivas
0 - 3
12.08.2007
Gaziantep - Kasımpaşa
2 - 0
12.08.2007
Gençlerbirliği - G.Birliği Oftaş
1 - 2
12.08.2007
Denizli - Bursa
0 - 0
12.08.2007
Kayseri - Vestel Manisa
3 - 1
12.08.2007
Galatasaray - Çaykur Rize
4 - 0


2.Hafta Maçları
17.08.2007
G.Birliği Oftaş - Trabzon
0 - 2
18.08.2007
Fenerbahçe - Gaziantep
2 - 1
19.08.2007
Bursa - Galatasaray
0 - 1
19.08.2007
Çaykur Rize - Gençlerbirliği
0 - 2
19.08.2007
Ankaragücü - Denizli
3 - 2
19.08.2007
Vestel Manisa - Ankaraspor
2 - 1
19.08.2007
Konya - Kayseri
1 - 1
19.08.2007
Sivas - Büyükşehir Bld.
2 - 1
19.08.2007
Kasımpaşa - Beşiktaş
1 - 2


3.Hafta Maçları
25.08.2007
Fenerbahçe - Sivas
1 - 0
25.08.2007
Büyükşehir Bld. - G.Birliği Oftaş
1 - 0
25.08.2007
Gençlerbirliği - Bursa
1 - 3
25.08.2007
Gaziantep - Beşiktaş
0 - 1
26.08.2007
Trabzon - Çaykur Rize
5 - 1
26.08.2007
Ankaraspor - Konya
1 - 1
26.08.2007
Kayseri - Kasımpaşa
2 - 0
26.08.2007
Denizli - Vestel Manisa
3 - 2
26.08.2007
Galatasaray - Ankaragücü
1 - 0


4.Hafta Maçları
31.08.2007
Bursa - Trabzon
1 - 1
01.09.2007
Konya - Denizli
2 - 2
01.09.2007
Ankaragücü - Gençlerbirliği
2 - 2
01.09.2007
Çaykur Rize - Büyükşehir Bld.
3 - 1
01.09.2007
Beşiktaş - Kayseri
0 - 0
02.09.2007
G.Birliği Oftaş - Fenerbahçe
1 - 1
02.09.2007
Kasımpaşa - Ankaraspor
3 - 1
02.09.2007
Sivas - Gaziantep
2 - 0
02.09.2007
Vestel Manisa - Galatasaray
2 - 2


5.Hafta Maçları
15.09.2007
Ankaraspor - Beşiktaş
0 - 0
15.09.2007
Denizli - Kasımpaşa
0 - 1
15.09.2007
Sivas - G.Birliği Oftaş
1 - 0
15.09.2007
Fenerbahçe - Çaykur Rize
1 - 1
16.09.2007
Trabzon - Ankaragücü
0 - 0
16.09.2007
Gençlerbirliği - Vestel Manisa
0 - 2
16.09.2007
Gaziantep - Kayseri
4 - 3
16.09.2007
Büyükşehir Bld. - Bursa
1 - 0
16.09.2007
Galatasaray - Konya
6 - 0


6.Hafta Maçları
21.09.2007
Ankaragücü - Büyükşehir Bld.
1 - 0
21.09.2007
Vestel Manisa - Trabzon
1 - 1
22.09.2007
Konya - Gençlerbirliği
1 - 1
22.09.2007
Kayseri - Ankaraspor
3 - 1
22.09.2007
Beşiktaş - Denizli
3 - 2
23.09.2007
Kasımpaşa - Galatasaray
0 - 1
23.09.2007
Çaykur Rize - Sivas
0 - 2
23.09.2007
G.Birliği Oftaş - Gaziantep
1 - 2
23.09.2007
Bursa - Fenerbahçe
1 - 1


7.Hafta Maçları
28.09.2007
Fenerbahçe - Ankaragücü
2 - 0
29.09.2007
G.Birliği Oftaş - Çaykur Rize
2 - 0
29.09.2007
Galatasaray - Beşiktaş
2 - 1
30.09.2007
Denizli - Kayseri
2 - 0
30.09.2007
Gençlerbirliği - Kasımpaşa
3 - 1
30.09.2007
Trabzon - Konya
1 - 0
30.09.2007
Gaziantep - Ankaraspor
1 - 0
30.09.2007
Sivas - Bursa
3 - 2
30.09.2007
Büyükşehir Bld. - Vestel Manisa
4 - 1


8.Hafta Maçları
05.10.2007
Kasımpaşa - Trabzon
0 - 0
06.10.2007
Ankaraspor - Denizli
0 - 0
06.10.2007
Bursa - G.Birliği Oftaş
1 - 1
06.10.2007
Vestel Manisa - Fenerbahçe
1 - 1
07.10.2007
Çaykur Rize - Gaziantep
2 - 1
07.10.2007
Beşiktaş - Gençlerbirliği
1 - 0
07.10.2007
Ankaragücü - Sivas
2 - 2
07.10.2007
Konya - Büyükşehir Bld.
3 - 2
07.10.2007
Kayseri - Galatasaray
1 - 1


9.Hafta Maçları
20.10.2007
Gençlerbirliği - Kayseri
1 - 1
20.10.2007
Büyükşehir Bld. - Kasımpaşa
2 - 0
20.10.2007
Gaziantep - Denizli
1 - 2
20.10.2007
Çaykur Rize - Bursa
2 - 0
20.10.2007
Trabzon - Beşiktaş
2 - 3
20.10.2007
Fenerbahçe - Konya
4 - 1
21.10.2007
Galatasaray - Ankaraspor
0 - 0
22.10.2007
G.Birliği Oftaş - Ankaragücü
2 - 1
22.10.2007
Sivas - Vestel Manisa
1 - 0


10.Hafta Maçları
26.10.2007
Kayseri - Trabzon
1 - 0
27.10.2007
Bursa - Gaziantep
1 - 1
27.10.2007
Ankaraspor - Gençlerbirliği
2 - 0
27.10.2007
Vestel Manisa - G.Birliği Oftaş
0 - 2
27.10.2007
Kasımpaşa - Fenerbahçe
1 - 2
28.10.2007
Konya - Sivas
2 - 1
28.10.2007
Ankaragücü - Çaykur Rize
1 - 0
28.10.2007
Beşiktaş - Büyükşehir Bld.
0 - 0
28.10.2007
Denizli - Galatasaray
1 - 2


11.Hafta Maçları
02.11.2007
Trabzon - Ankaraspor
2 - 1
03.11.2007
G.Birliği Oftaş - Konya
0 - 1
03.11.2007
Fenerbahçe - Beşiktaş
2 - 1
04.11.2007
Büyükşehir Bld. - Kayseri
1 - 1
04.11.2007
Bursa - Ankaragücü
2 - 1
04.11.2007
Gençlerbirliği - Denizli
1 - 2
04.11.2007
Çaykur Rize - Vestel Manisa
1 - 4
04.11.2007
Sivas - Kasımpaşa
4 - 0
04.11.2007
Gaziantep - Galatasaray
1 - 1


12.Hafta Maçları
09.11.2007
Denizli - Trabzon
2 - 0
10.11.2007
Ankaragücü - Gaziantep
1 - 0
10.11.2007
Vestel Manisa - Bursa
1 - 1
10.11.2007
Konya - Çaykur Rize
2 - 1
10.11.2007
Kasımpaşa - G.Birliği Oftaş
1 - 3
10.11.2007
Ankaraspor - Büyükşehir Bld.
1 - 1
10.11.2007
Beşiktaş - Sivas
1 - 2
11.11.2007
Kayseri - Fenerbahçe
2 - 1
11.11.2007
Galatasaray - Gençlerbirliği
3 - 2


13.Hafta Maçları
25.11.2007
Bursa - Konya
-
25.11.2007
Sivas - Kayseri
-
25.11.2007
Çaykur Rize - Kasımpaşa
-
25.11.2007
Gaziantep - Gençlerbirliği
-
25.11.2007
Ankaragücü - Vestel Manisa
-
25.11.2007
Fenerbahçe - Ankaraspor
-
25.11.2007
Trabzon - Galatasaray
-
25.11.2007
Büyükşehir Bld. - Denizli
-
25.11.2007
G.Birliği Oftaş - Beşiktaş
-


14.Hafta Maçları
02.12.2007
Konya - Ankaragücü
-
02.12.2007
Kasımpaşa - Bursa
-
02.12.2007
Ankaraspor - Sivas
-
02.12.2007
Vestel Manisa - Gaziantep
-
02.12.2007
Kayseri - G.Birliği Oftaş
-
02.12.2007
Beşiktaş - Çaykur Rize
-
02.12.2007
Galatasaray - Büyükşehir Bld.
-
02.12.2007
Gençlerbirliği - Trabzon
-
02.12.2007
Denizli - Fenerbahçe
-


15.Hafta Maçları
09.12.2007
Ankaragücü - Kasımpaşa
-
09.12.2007
Çaykur Rize - Kayseri
-
09.12.2007
Bursa - Beşiktaş
-
09.12.2007
Sivas - Denizli
-
09.12.2007
Fenerbahçe - Galatasaray
-
09.12.2007
Trabzon - Gaziantep
-
09.12.2007
Konya - Vestel Manisa
-
09.12.2007
Büyükşehir Bld. - Gençlerbirliği
-
09.12.2007
G.Birliği Oftaş - Ankaraspor
-


16.Hafta Maçları
16.12.2007
Kasımpaşa - Vestel Manisa
-
16.12.2007
Kayseri - Bursa
-
16.12.2007
Beşiktaş - Ankaragücü
-
16.12.2007
Galatasaray - Sivas
-
16.12.2007
Trabzon - Büyükşehir Bld.
-
16.12.2007
Gaziantep - Konya
-
16.12.2007
Gençlerbirliği - Fenerbahçe
-
16.12.2007
Denizli - G.Birliği Oftaş
-
16.12.2007
Ankaraspor - Çaykur Rize
-


17.Hafta Maçları
23.12.2007
Ankaragücü - Kayseri
-
23.12.2007
Fenerbahçe - Trabzon
-
23.12.2007
Konya - Kasımpaşa
-
23.12.2007
Bursa - Ankaraspor
-
23.12.2007
Sivas - Gençlerbirliği
-
23.12.2007
Vestel Manisa - Beşiktaş
-
23.12.2007
Büyükşehir Bld. - Gaziantep
-
23.12.2007
Çaykur Rize - Denizli
-
23.12.2007
G.Birliği Oftaş - Galatasaray
-


18.Hafta Maçları
13.01.2008
Konya - Beşiktaş
-
13.01.2008
Çaykur Rize - Galatasaray
-
13.01.2008
G.Birliği Oftaş - Gençlerbirliği
-
13.01.2008
Kasımpaşa - Gaziantep
-
13.01.2008
Bursa - Denizli
-
13.01.2008
Ankaragücü - Ankaraspor
-
13.01.2008
Fenerbahçe - Büyükşehir Bld.
-
13.01.2008
Sivas - Trabzon
-
13.01.2008
Vestel Manisa - Kayseri
-


19.Hafta Maçları
20.01.2008
Beşiktaş - Kasımpaşa
-
20.01.2008
Gaziantep - Fenerbahçe
-
20.01.2008
Gençlerbirliği - Çaykur Rize
-
20.01.2008
Trabzon - G.Birliği Oftaş
-
20.01.2008
Kayseri - Konya
-
20.01.2008
Galatasaray - Bursa
-
20.01.2008
Denizli - Ankaragücü
-
20.01.2008
Ankaraspor - Vestel Manisa
-
20.01.2008
Büyükşehir Bld. - Sivas
-


20.Hafta Maçları
27.01.2008
Konya - Ankaraspor
-
27.01.2008
Beşiktaş - Gaziantep
-
27.01.2008
Bursa - Gençlerbirliği
-
27.01.2008
Ankaragücü - Galatasaray
-
27.01.2008
Vestel Manisa - Denizli
-
27.01.2008
Çaykur Rize - Trabzon
-
27.01.2008
G.Birliği Oftaş - Büyükşehir Bld.
-
27.01.2008
Kasımpaşa - Kayseri
-
27.01.2008
Sivas - Fenerbahçe
-


21.Hafta Maçları
10.02.2008
Denizli - Konya
-
10.02.2008
Ankaraspor - Kasımpaşa
-
10.02.2008
Büyükşehir Bld. - Çaykur Rize
-
10.02.2008
Fenerbahçe - G.Birliği Oftaş
-
10.02.2008
Gaziantep - Sivas
-
10.02.2008
Galatasaray - Vestel Manisa
-
10.02.2008
Gençlerbirliği - Ankaragücü
-
10.02.2008
Trabzon - Bursa
-
10.02.2008
Kayseri - Beşiktaş
-


22.Hafta Maçları
17.02.2008
Konya - Galatasaray
-
17.02.2008
G.Birliği Oftaş - Sivas
-
17.02.2008
Kasımpaşa - Denizli
-
17.02.2008
Kayseri - Gaziantep
-
17.02.2008
Beşiktaş - Ankaraspor
-
17.02.2008
Vestel Manisa - Gençlerbirliği
-
17.02.2008
Çaykur Rize - Fenerbahçe
-
17.02.2008
Bursa - Büyükşehir Bld.
-
17.02.2008
Ankaragücü - Trabzon
-


23.Hafta Maçları
24.02.2008
Gaziantep - G.Birliği Oftaş
-
24.02.2008
Galatasaray - Kasımpaşa
-
24.02.2008
Gençlerbirliği - Konya
-
24.02.2008
Ankaraspor - Kayseri
-
24.02.2008
Sivas - Çaykur Rize
-
24.02.2008
Denizli - Beşiktaş
-
24.02.2008
Fenerbahçe - Bursa
-
24.02.2008
Trabzon - Vestel Manisa
-
24.02.2008
Büyükşehir Bld. - Ankaragücü
-


24.Hafta Maçları
02.03.2008
Kasımpaşa - Gençlerbirliği
-
02.03.2008
Kayseri - Denizli
-
02.03.2008
Beşiktaş - Galatasaray
-
02.03.2008
Bursa - Sivas
-
02.03.2008
Ankaraspor - Gaziantep
-
02.03.2008
Ankaragücü - Fenerbahçe
-
02.03.2008
Vestel Manisa - Büyükşehir Bld.
-
02.03.2008
Konya - Trabzon
-
02.03.2008
Çaykur Rize - G.Birliği Oftaş
-


25.Hafta Maçları
09.03.2008
Trabzon - Kasımpaşa
-
09.03.2008
Büyükşehir Bld. - Konya
-
09.03.2008
Gaziantep - Çaykur Rize
-
09.03.2008
Galatasaray - Kayseri
-
09.03.2008
Gençlerbirliği - Beşiktaş
-
09.03.2008
Denizli - Ankaraspor
-
09.03.2008
Sivas - Ankaragücü
-
09.03.2008
Fenerbahçe - Vestel Manisa
-
09.03.2008
G.Birliği Oftaş - Bursa
-


26.Hafta Maçları
16.03.2008
Kayseri - Gençlerbirliği
-
16.03.2008
Denizli - Gaziantep
-
16.03.2008
Ankaraspor - Galatasaray
-
16.03.2008
Vestel Manisa - Sivas
-
16.03.2008
Beşiktaş - Trabzon
-
16.03.2008
Bursa - Çaykur Rize
-
16.03.2008
Ankaragücü - G.Birliği Oftaş
-
16.03.2008
Konya - Fenerbahçe
-
16.03.2008
Kasımpaşa - Büyükşehir Bld.
-


27.Hafta Maçları
23.03.2008
Fenerbahçe - Kasımpaşa
-
23.03.2008
Trabzon - Kayseri
-
23.03.2008
Sivas - Konya
-
23.03.2008
Gaziantep - Bursa
-
23.03.2008
Galatasaray - Denizli
-
23.03.2008
Gençlerbirliği - Ankaraspor
-
23.03.2008
Büyükşehir Bld. - Beşiktaş
-
23.03.2008
Çaykur Rize - Ankaragücü
-
23.03.2008
G.Birliği Oftaş - Vestel Manisa
-


28.Hafta Maçları
30.03.2008
Kasımpaşa - Sivas
-
30.03.2008
Galatasaray - Gaziantep
-
30.03.2008
Ankaragücü - Bursa
-
30.03.2008
Denizli - Gençlerbirliği
-
30.03.2008
Beşiktaş - Fenerbahçe
-
30.03.2008
Ankaraspor - Trabzon
-
30.03.2008
Vestel Manisa - Çaykur Rize
-
30.03.2008
Konya - G.Birliği Oftaş
-
30.03.2008
Kayseri - Büyükşehir Bld.
-


29.Hafta Maçları
06.04.2008
Fenerbahçe - Kayseri
-
06.04.2008
Çaykur Rize - Konya
-
06.04.2008
G.Birliği Oftaş - Kasımpaşa
-
06.04.2008
Bursa - Vestel Manisa
-
06.04.2008
Gaziantep - Ankaragücü
-
06.04.2008
Gençlerbirliği - Galatasaray
-
06.04.2008
Sivas - Beşiktaş
-
06.04.2008
Trabzon - Denizli
-
06.04.2008
Büyükşehir Bld. - Ankaraspor
-


30.Hafta Maçları
13.04.2008
Konya - Bursa
-
13.04.2008
Kayseri - Sivas
-
13.04.2008
Gençlerbirliği - Gaziantep
-
13.04.2008
Vestel Manisa - Ankaragücü
-
13.04.2008
Kasımpaşa - Çaykur Rize
-
13.04.2008
Beşiktaş - G.Birliği Oftaş
-
13.04.2008
Galatasaray - Trabzon
-
13.04.2008
Denizli - Büyükşehir Bld.
-
13.04.2008
Ankaraspor - Fenerbahçe
-


31.Hafta Maçları
20.04.2008
Bursa - Kasımpaşa
-
20.04.2008
Ankaragücü - Konya
-
20.04.2008
G.Birliği Oftaş - Kayseri
-
20.04.2008
Gaziantep - Vestel Manisa
-
20.04.2008
Sivas - Ankaraspor
-
20.04.2008
Fenerbahçe - Denizli
-
20.04.2008
Trabzon - Gençlerbirliği
-
20.04.2008
Büyükşehir Bld. - Galatasaray
-
20.04.2008
Çaykur Rize - Beşiktaş
-


32.Hafta Maçları
27.04.2008
Kasımpaşa - Ankaragücü
-
27.04.2008
Beşiktaş - Bursa
-
27.04.2008
Denizli - Sivas
-
27.04.2008
Kayseri - Çaykur Rize
-
27.04.2008
Gaziantep - Trabzon
-
27.04.2008
Galatasaray - Fenerbahçe
-
27.04.2008
Gençlerbirliği - Büyükşehir Bld.
-
27.04.2008
Ankaraspor - G.Birliği Oftaş
-
27.04.2008
Vestel Manisa - Konya
-


33.Hafta Maçları
04.05.2008
Bursa - Kayseri
-
04.05.2008
Vestel Manisa - Kasımpaşa
-
04.05.2008
Büyükşehir Bld. - Trabzon
-
04.05.2008
Ankaragücü - Beşiktaş
-
04.05.2008
Sivas - Galatasaray
-
04.05.2008
Fenerbahçe - Gençlerbirliği
-
04.05.2008
Konya - Gaziantep
-
04.05.2008
Çaykur Rize - Ankaraspor
-
04.05.2008
G.Birliği Oftaş - Denizli
-


34.Hafta Maçları
11.05.2008
Kayseri - Ankaragücü
-
11.05.2008
Beşiktaş - Vestel Manisa
-
11.05.2008
Gençlerbirliği - Sivas
-
11.05.2008
Ankaraspor - Bursa
-
11.05.2008
Trabzon - Fenerbahçe
-
11.05.2008
Kasımpaşa - Konya
-
11.05.2008
Gaziantep - Büyükşehir Bld.
-
11.05.2008
Galatasaray - G.Birliği Oftaş
-
11.05.2008
Denizli - Çaykur Rize
-

Besiktas !

Şampiyon BEŞİKTAŞIM Ne İstersen İste Benden
İstersen Donatalım Dört Bir YaNı BaYrAkLaRLa
İSteRSeN İnLeTeLiM DöRt BiR YaNı ŞaRKıLaRLa
İsTeRSeN EğLeNeLiM DaVuLLaRLa ZuRNaLaRLa



Besiktas JK


TARİHİMİZ

1902 sonbaharında Beşiktaş Serencebey Mahallesi'nde o zamanın Medine Muhafızı olan Osman Paşa'nın konağının bahçesinde, başta Osman Paşa'nın oğulları Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket ile mahellenin gençlerinden Ahmet Fetgeri, Mehmet Ali Fetgeri, Nazımnazif, Cemil Feti ve Şevket Bey'ler olmak üzere 22 kişilik grup haftanın bazı günlerinde toplanıp jimnastik hareketleri yapmaktaydılar. Barfiks, paralel, güreş, halter, aletli ve aletsiz jimnastik, ilgilendikleri ilk spor branşlarıydı. O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran 2. Abdülhamit'in adamları Serencebey'deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Hatta saray çevresinden Şeyhzade Abdülhalim bu sporcuları destekledi ve sık sık antrenmanları seyretmeye başladı.
Ünlü boksör ve güreşçi Kenan Bey de antrenmanlara gelerek güreş ve boks hareketleri göstermeye başladı. 1903 Mart'ında ise özel bir izinle Bereket Jimnastik Kulübü kuruldu. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 31 Mart 1909'daki siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Bey'ler de iyi birer eskrimciydi.
Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü 13 Ocak 1910 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.
Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi.


BEŞİKTAŞ'IN RENKLERİ VE ARMASI
Beşiktaş'ın ilk arması bugünkünün aynısı, ancak eski Türkçe harflerleydi. Dikey şeklinde üç kırmızı, iki beyaz çubuğun üstünde "BJK" harfleri, ortada yukarı bakan Türk bayrağı, altında da kuruluş yılı Rumi takvimle 1319 olarak (yani 1319+584=1903) olarak açıkça belirtilmekteydi. Kırmızı-Beyaz olan renkler Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinden sonra tekrar Balkan topraklarının Türkiye'ye katılacağı tarihe kadar olmak üzere Siyah-Beyaz'a çevrildi.

BEŞİKTAŞ VE FUTBOL
Kulübün faaliyetlerini hızlandırdığı ilk dönemde futbol gölgede kalmışsa da 1910'ların sonundan itibaren kulüpteki atlet ve jimnastikçiler futbola daha fazla ilgi duyup kendi aralarında maçlar yapmaya başladılar. O yıllarda gençliğin ilgisi futbola kaymak üzereydi ve Beşiktaş Kulübü'nün az ilerisinde Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu. 1911 Ağustos'unda Valideçeşme futbol takımının başkanı ve kurucusu olan Ahmet Şerafettin (Şeref Bey) futbolcularıyla Beşiktaş Kulübü'ne katıldı. Bir müddet sonra Basiret Kulübü de Beşiktaş'a katıldı. Böylece futbol Beşiktaş'ta bir anda 1 numaralı spor olmaya başladı. Ancak Balkan Savaşı'nın ardından Dünya Savaşı'nın da başlamasıyla Beşiktaş'ın sporcuları cephelere koştu ve spor faaliyetleri yok denecek duruma geldi.

SAVAŞ YILLARI
Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle sağ kalan sporcular semte ve kulübe dönmeye başladı. Futbol Şubesi'nin kurucusu Şeref Bey de Romanya cephesinden geri döndü. İstanbul'da düşman işgalinin olduğu yıllarda çeşitli sıkıntılar çekildi. Daha önce bir kilisenin binasına taşınan kulüp malzemelerinin bir kısmı Rumlar'ın elinde yağma olmaktan kurtarılıp Akaretler'de başka bir binaya nakledildi. Bir taraftan düşmanla yapılan Milli Mücadele'ye yardım edildi. Diğer taraftan da futbol takımı Şeref Bey tarafından tekrar güçlü hale getirildi.

YENİ LİG KURULDU
O tarihlerde cuma günleri oynanan İstanbul Ligi'nde Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu, Süleymaniye, İdman Yurdu gibi takımlar bulunuyordu. Beşiktaş 1920'lerin öncesinde iki ezeli rakibiyle karşılaşmamışsa da Süleymaniye ve İdman Yurdu'nu mağlup etmiş bir takımdı. 1919'da Beşiktaş ve diğer kulüplerin lige katılma isteği Lig Tertip Komitesi tarafından uzun bir süre bekletildikten sonra kabul edilmedi. Pazar günleri de azınlık takımları Pera, Araks, Maccabi, Stella, Strugglers'in yer aldığı Pazar Ligi maçları oynanıyordu. Şeref Bey, Beşiktaş gibi cuma ligine alınmak istemeyen takımların idarecileriyle Türk İdman Birliği Ligi adı altında bir lig kurdu. Çekilen kurada 10 takım A Grubu'nda Beşiktaş, Hilal, Kumkapı, Altınörs ve Türkgücü, B Grubu'nda da Darüşşafaka, Vefa, Üsküdar, Beylerbeyi ve Haliç şeklinde yer aldı.

İLK YILDA İLK ŞAMPİYONLUK
Grubunda bütün maçlarını kazanan Beşiktaş finalde diğer grubun birincisi Darüşşafaka ile karşı karşıya geldi. 23 Temmuz 1920'de oynanan bu maçı Siyah-Beyazlılar 2-1 kazanarak tarihlerindeki ilk şampiyonluğu elde ettiler.