BEŞİKTAŞ BİR GERİLLANIN HAYATA İTİRAZIDIR.SUSARSA ÇATIŞMA,KONUŞURSA SAVAŞ,YAZARSA DESTAN,SEVERSE DEVRİM OLUR

SİNCE 1903


29 Kasım 2007

Marsilya'yı 2-1 devirdik ! !

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Marsilya’yı sahasında 2-1 yendi. Puanını 6’ya çıkaran siyah-beyazlılar, gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.



Anadolu Ajansı Güncelleme: 02:22 TSİ 29 Kasım 2007 Perşembe


Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki 5. maçında Marsilya'yı 2-1 mağlup etti.

Tello ve Bobo'nun golleriyle galibiyete ulaşan siyah-beyazlılar, puanını 6'ya taşıyarak gruptan çıkma iddiasını sürdürdü. A Grubu'nda oynanan diğer maçta Liverpool sahasında Porto'yu 4-1 mağlup etti.

Beşiktaş, son maçında deplasmanda karşılaşacağı Porto'yu yenerse bir üst tura yükselecek. Son maçlar öncesi Porto, 8 puanla liderliğini korudu. 7'şer puana sahip takımlardan Liverpool ikinci, Marsliya üçüncü, Beşiktaş ise 6 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Beşiktaş, Marsilya karşılaşmasına istekli ve atak başladı. Özellikle sol kanadı iyi kullanan siyah-beyazlılar Tello ve İbrahim Üzülmez'in ortalarıyla etkili olmaya çalıştı. Fransız ekibi, kontrataklarla gollük pozisyonlar çıkarmaya çalıştı.

Topa daha çok sahip olan ve rakip kalede etkili olan Beşiktaş aradığı gole 26. dakikada Tello ile ulaştı. Delgado'nun düşürülmesi sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tello, güzel bir vuruşla siyah-beyazlıları öne geçirdi. Devre bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya ise Marsilya daha etkili başladı. Olympique Marsilya, ikinci yarıdaki baskısının sonucunu 65. dakikada Taiwo'nun uzak mesafeden attığı golle aldı ve 1-1 beraberliği sağladı.

Beşiktaş, kalesinde gördüğü golün ardından üstünlük için oyunu rakip sahaya yığmaya başladı. Olympique Marsilya, baskılı oyunuyla siyah-beyazlı ekibin etkili olmasını engelledi.

Savunmada ve hücumda çok pas hatası yapan ev sahibi ekip, kötü oyununa rağmen Bobo'nun ayağından galibiyet golünü bulmasını bildi. 88. dakikada ceza sahası için giren Bobo, sağ çaprazdan vurduğu şutla takımını galibiyete taşıyan golü kaydetti.




MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Tello'nun sol çaprazdan sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti.

20. dakikada Nasri'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Cana, meşin yuvarlağı kafayla altıpasa indirdi. Topla buluşan Rodriguez'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

24. dakikada Serdar'ın bıraktığı topu sol çaprazda yakalayan Ricardinho, ceza alanı içine girer girmez sert vurdu, ancak meşin yuvarlak kalecide kaldı.

26. dakikada Delgado'nun sağ çaprazda ceza alanı önünde düşürülmesi sonrası Beşiktaş, serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Tello, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan filelere gönderdi: 1-0

28. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı korner atışında, altıpasta topla buluşan Rodriguez'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada Zubar'ın uzak mesafeden sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

35. dakikada Koray'ın hatası sonrası ceza alanı önünde topla buluşan Valbuena'nın sert şutunda, top ceza alanı içindeki Ali Tandoğan'a çarptı. Rüştü'yü geçen meşin yuvarlak kornere gitti.

41. dakikada Delgado'nun ara pasıyla ceza alanı içinde son çizgide topla buluşan İbrahim Üzülmez, meşin yuvarlağı altıpasa bıraktı. Serdar Özkan topa etkisiz vurunca, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

44. dakikada Delgado'nun soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topla buluşan İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45. dakikada ceza yayı içinde topla buluşan Cisse'nin şutunda, Koray Avcı'dan seken top yandan kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş, 1-0 önde kapadı.

60. dakikada Ricardinho'nun geriye hatalı bıraktığı topu alan Niang, sağ çaprazdan topu bir süre sürdükten sonra sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

65. dakikada Marsilya'nın sağdan kullandığı korner atışında savunmadan seken top ceza alanı dışına çıktı. Topla buluşan Taiwo'nun sert şutunda top filelere gitti ve Olympique Marsilya 1-1 beraberliği sağladı.

70. dakikada Niang'ın ara pasında, ceza alanı içinde topla buluşan Cisse'nin sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

87. dakikada Valbuena'nın pasında topla buluşan Cisse, Baki'nin düşmesi sonrası pozisyon buldu, ancak bu futbolcunun şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.

88. dakikada Delgado'nun pasında, sağ kanatta topla buluşan Bobo, sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez sert vurdu, meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş 2-1 öne geçti.

Siyah-beyazlı ekip, bu golle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Hiç yorum yok: