BEŞİKTAŞ BİR GERİLLANIN HAYATA İTİRAZIDIR.SUSARSA ÇATIŞMA,KONUŞURSA SAVAŞ,YAZARSA DESTAN,SEVERSE DEVRİM OLUR

SİNCE 1903


29 Kasım 2007

Rüştü Devler Ligi'nde ilk kez

Sezon başında Fenerbahçe'den transfer olan milli kaleci Rüştü Reçber, Marsilya karşısında siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon, daha önceki ilk 4 maçında kaleyi Hakan Arıkan korumuştu.

Diğer yandan, Baki Mercimek de kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maça çıktı.

Bu arada, sakatlıkları süren Gökhan, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Serdar Kurtuluş ve İbrahim Kaş ise maç kadrosunda yer almadı.

Öte yandan karşılaşmada başına darbe alan Cisse, 20. dakikada yerini Koray’a bıraktı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki son sınavında deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 gibi tarihi bir skorla yenilmesine rağmen, Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını Olympique Marsilya karşısında yalnız bırakmadı.

BJK İnönü Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesinde oyunculara sevgi gösterilerinde bulunurken, birer birer tribünlerin önüne çağırarak moral verdi.

RICARDINHO İLK 11'DE
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Olympique Marsilya karşısında Brezilyalı futbolcu Ricardinho'ya ilk 11'de görev verdi.

Siyah-beyazlıların Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yaptığı son maçın ilk 11'inde 2 değişikliğe giden genç teknik adam, Koray'ın yerine, ligde cezalı olan İbrahim Toraman'a görev verirken, Higuain'in yerine de Ricardinho'yu oynattı.

Ricardinho, Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Marsilya ile deplasmanda yaptığı ilk maçta sakatlanarak oyun dışında kalmış, Porto ve Liverpool ile İstanbul'da yapılan maçlarda görev almamıştı. Deneyimli futbolcu, Liverpool ile deplasmanda yapılan son maçta ise sonradan oyuna dahil olmuştu.

DEMİRÖREN TRİBÜNDE
Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği hak mahrumiyeti cezası nedeniyle takımının Turkcell Süper Lig'deki son maçlarını statta izleyemeyen Demirören, protokol tribünündeki yerini aldı.

FRANSIZ TARAFTARLAR BEŞİKTAŞLILARI KIZDIRDI
Takımlarını desteklemek için İstanbul'a gelen Olympique Marsilyalı taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarlara maç öncesinde 8-0'lık tarihi Liverpool hezimetini hatırlatarak, sataştı.

Eski açık tribünde kendilerine ayrılan yerde bulunan yaklaşık 250 Fransız taraftar, Beşiktaşlı taraftarlara yönelik ''Liverpool'' diye tempo tutup, parmaklarıyla 8 işareti yapınca, siyah-beyazlılar da ''Olympique Lyon'' diye karşılık verdi.

Öte yandan, karşılaşmada 40'ı yabancı olmak üzere 200'e yakın gazeteci görev yaptı.

Hiç yorum yok: